Dr. Stijn Ghesquiere_2021

Dr. S.A.I. Ghesquiere

Laboratoriumspecialist klinische genetica

Aandachtsgebieden

Hemato-oncologie, NIPT ontwikkeling, NIPT research, bioinformatica

Contact

Maastricht UMC+
Klinische Genetica
Postbus 5800
6202 AZ Maastricht
T: 043 3871272 / 3871273
E: s.ghesquiere@mumc.nl

Over

Na mijn studie Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen (afstudeerrichting Biologische Gezondheidskunde) aan de Universiteit Maastricht, ben ik na een kort intermezzo in het bedrijfsleven, in 2000 begonnen aan mijn promotieonderzoek. Daarbij heb ik onderzoek gedaan naar de rol van fosfolipasen in atherosclerose. 

Aansluitend aan mijn promotieonderzoek in 2006 ben ik met mijn opleiding voor laboratoriumspecialist klinische genetica gestart. Aanvullend heb ik onderdelen van de master Bioinformatica gevolgd aan de Universteit Hasselt (B). Sinds mijn erkenning als laboratoriumspecialist ben ik werkzaam bij de afdeling Klinische Genetica van het Maastricht UMC+. 

Gedurende mijn opleiding werd mijn interesse voor de genetische diagnostiek van hematologische aandoeningen en maligniteiten gewekt. Dit is dan ook mijn aandachtsgebied geworden, waarbij ik met plezier samenwerk met de behandelende artsen, de hematologen, om zo samen als team tot een betere behandeling te komen. 

Ik ervaar de constante vernieuwing binnen mijn vakgebied als boeiend en uitdagend. Hierdoor ben ik ook betrokken bij research en ontwikkeling van onder andere de niet-invasieve prenatale test (NIPT) en maak ik ook deel uit van de bioinformaticagroep van onze afdeling. 

Tot slot ben ik betrokken bij het onderwijs aan de faculteit Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht. 

Sluit de enquête