Dr. Margot Reijnders

Dr. M.R.F. Reijnders

AIOS klinische genetica

Aandachtsgebieden

Tijdens de opleiding tot klinisch geneticus ben ik afwisselend werkzaam in verschillende aandachtsgebieden zoals: erfelijke kanker, erfelijke hartziekten, prenatale genetica, aanleg- en ontwikkelingsproblemen en vele andere (zeldzame) aandoeningen.

Contact

Maastricht UMC+
Polikliniek Klinische Genetica
Postbus 5800
6202 AZ Maastricht
T: 043 3875855
E: polikliniek.klinischegenetica@mumc.nl

Over

In 2014 heb ik mijn geneeskundeopleiding afgerond aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Vanwege mijn interesse in de klinische genetica en het wetenschappelijk onderzoek ben ik na mijn studie gestart met een onderzoek naar genetische oorzaken van zeldzame ontwikkelingsstoornissen. Begin 2019 ben ik op dit onderzoek gepromoveerd aan het Radboudumc. In mijn proefschrift ‘Neurodevelopmental disorders, a next generation’ beschrijf ik verschillende nieuwe genetische syndromen.

Halverwege 2018 ben ik begonnen aan de opleiding tot klinisch geneticus in het Maastricht UMC+. Door te werken in de verschillende vakgebieden hoop ik zoveel mogelijk kennis en ervaring op te doen, om in 2023 mijn opleiding af te ronden en aan de slag te gaan als klinisch geneticus. 

Tijdens mijn opleiding en het jarenlange onderzoek heb ik geleerd hoe belangrijk een diagnose is voor patiënten. Het is voor patiënten en hun familieleden vaak een opluchting dat er na een (jaren)lange zoektocht duidelijkheid is over de oorzaak, de te verwachten medische problemen en behandeladviezen. Ik hoop in de toekomst op deze manier nog veel patiënten en families te kunnen helpen.

Naast mijn opleiding ben ik nog steeds actief binnen het wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek richt zich met name op patiënten met een specifieke zeldzame hart- of hersenafwijking: een mTORpathie. Daarnaast ben ik ook nog nauw betrokken bij onderzoek naar het PURA syndroom, in samenwerking met de internationale PURA syndroom patiëntenorganisatie. Ik ben lid van de Vereniging Klinische Genetica Nederland (VKGN) en ben voorzitter van het Assistentenoverleg Klinische Genetica (AKG). 

Sluit de enquête