Ik ben patiënt

Hoeveel kost het?

Vergoedingen en uw eigen risico

Aan uw polikliniekbezoek zijn kosten verbonden. Het kan daarbij om hoge bedragen gaan, ook als er sprake is van slechts één gesprek. Indien u onzeker bent over het door u te betalen bedrag, informeert u dan bij uw eigen zorgverzekering. De door de Nederlandse Zorg Autoriteit landelijk vastgestelde tarieven van erfelijkheidsadvisering, DNA-onderzoek, controles en screening worden vanuit het basispakket van uw zorgverzekering vergoed. De kosten die u daadwerkelijk zelf dient te betalen worden bepaald door de hoogte van uw eigen risico. Houdt er rekening mee dat in alle gevallen het basisbedrag van uw eigen risico wordt aangesproken.

Woonachtig in het buitenland

Woont u buiten Nederland, raadpleeg dan uw zorgpolis of overleg met uw zorgverzekeraar. De tarieven in Nederland zijn hoger dan bijvoorbeeld in België. De zorgverzekeraar vergoedt de kosten meestal op basis van de tarieven die gelden in het land waar u woont en bent verzekerd. U dient er rekening mee te houden dat een groot deel van de kosten niet wordt vergoed.

De rekening

Rekeningen worden verstuurd door het Maastricht UMC+, op naam van diegene die voor erfelijkheidsadvisering is verwezen. Wanneer bij een familielid bloedonderzoek (DNA-onderzoek) plaatsvindt, ontvangt hij/zij hiervoor zelf een rekening. Uw familielid dient met zijn/haar eigen risico rekening te houden.

Gedetailleerde informatie over de kosten van uw behandeling vindt u op de website van het Maastricht UMC+. Als u vragen over uw rekening heeft, neemt u contact op met de financiële administratie van het MUMC+ (T: 043 3871515).