Ziekte van Huntington

Gerelateerde websites ziekte van Huntington

Erfelijkheid.nl
Het Erfocentrum is het nationaal informatiecentrum over erfelijkheid. De website geeft onafhankelijke, op wetenschap gebaseerde voorlichting.

Verzekeringen en erfelijke ziektes
Informatie van het Erfocentrum over de gevolgen voor het afsluiten van een verzekering, wanneer u of uw familie belast is met een erfelijke aandoening.

PGD Nederland
PGD (preïmplantatie genetische diagnostiek ook wel embryoselectie genoemd) wordt toegepast bij paren die een sterk verhoogd risico hebben op het krijgen van een kind met een ernstige genetische aandoening of een hoog risico op verlies van de zwangerschap wegens een chromosomale afwijking.

Huntington expertisecentrum MUMC+
Sinds 2015 is het Maastricht UMC+ officieel benoemd tot expertisecentrum voor de ziekte van Huntington. Erkenning is een belangrijke stap op weg naar betere integrale zorg voor patiënten met een zeldzame aandoening.

Vereniging van Huntington
Deze patiëntenvereniging streeft naar een betere toekomst voor de patiënten en hun families en het oplossen van de ziekte van Huntington.

Enroll-HD
A wordwide observational study for Huntington's disease families.

RAP
MUMC+ werkt samen met de revalidatieartsen van RAP, een kleinschalige revalidatiepraktijk met locaties in Heerlen, Brunssum en Kerkrade.

Archipel Zorggroep
MUMC+ werkt samen met zorginstelling Archipel voor patiënten in de regio van Eindhoven.

Land van Horne
MUMC+ werkt samen met zorginstelling Land van Horne voor patiënten in de regio Weert en Nederweert.

MUMC tv
Neuroloog Mayke Oosterloo vertelt in aanloop naar de Doe- en Beleefdag 2017 van het MUMC+ over de ziekte van Huntington.
Bron: TV Maastricht, 13 maart 2017