Erfelijke kanker

Gerelateerde websites erfelijke kanker

Animatie erfelijke kanker
Bekijk het beeldverhaal waarin Lina aan haar broers vertelt dat ze een erfelijke aanleg voor kanker heeft. 

Erfelijkheid.nl
Het Erfocentrum is het nationaal informatiecentrum over erfelijkheid. De website geeft onafhankelijke, op wetenschap gebaseerde voorlichting.

Verzekeringen en erfelijke ziektes
Informatie van het Erfocentrum over de gevolgen voor het afsluiten van een verzekering, wanneer u of uw familie belast is met een erfelijke aandoening.

PGD Nederland
PGD (preïmplantatie genetische diagnostiek ook wel embryoselectie genoemd) wordt toegepast bij paren die een sterk verhoogd risico hebben op het krijgen van een kind met een ernstige genetische aandoening of een hoog risico op verlies van de zwangerschap wegens een chromosomale afwijking.

Kanker.nl
Deze website is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, patiëntenbeweging Leven met kanker en IKNL (kenniscentrum voor zorgverleners in de oncologie). U vindt hier informatie over kankersoorten, diagnostiek en de gevolgen van kanker.

KWF kankerbestrijding
Het Koningin Wilhelmina Fonds werft fondsen om onderzoek naar kanker te faciliteren.

Pink Ribbon
Pink Ribbon financiert onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker.

BRCA.nl
Website van Oncogen, onderdeel van Borstkankervereniging Nederland (BVN). Oncogen behartigt de belangen van mensen met een erfelijke/familiaire aanleg voor borst- en eierstokkanker.

Olijf
Netwerk voor vrouwen met gynaecologische kanker.

Radboudumc verwijzersinformatie
Klinische Genetica Maastricht UMC+ werkt nauw samen met de afdeling Genetica van het Radboudumc. Op de website van deze samenwerkingspartner vinden verwijzers handige informatie en testen, wanneer zij bij hun patiënt een erfelijke vorm van kanker vermoeden.