Han Brunner wint ESHG Education Award

Op vrijdag 16 juni 2023 werd prof. dr. Han Brunner uitgeroepen tot de winnaar van de ESHG Education Award. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de European Society of Human Genetics, die deze keer in Glasgow (Verenigd Koninkrijk) plaatsvond, nam hij zijn prijs in ontvangst.

De ESHG Education Award staat voor uitmuntendheid in het onderwijs in menselijke genetica. Om genomineerd te worden moet een uitstekende bijdrage zijn geleverd aan internationaal erkend onderwijs. Zowel het schrijven van een boek (of boeken) die door universiteiten worden overgenomen als het ontwikkelen van een leerplan of een innovatief onderwijsprogramma vallen onder de voorwaarden. Uiteindelijk moeten deze onderdelen een brede impact hebben gehad op het onderwijs, loopbaanontwikkeling, de ontwikkeling van een educatieve website of het leiden van een fellowship-programma dat heeft geleid tot voorbeeldige afgestudeerden.

Nominaties worden opgevraagd bij de Scientific Programme Committee en de ESHG-bestuurscommissie. De prijs wordt om de twee tot drie jaar uitgereikt.

Sluit de enquête