Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Beste zwangerschapscijfers voor de IVF-kliniek

De IVF kliniek van het Maastricht UMC+ laat in 2018 de beste zwangerschapscijfers van Nederland zien. Deze week publiceerde de wetenschappelijke beroepsvereniging voor gynaecologen (Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie, NVOG) de cijfers over 2018.

De IVF-kliniek van het Maastricht UMC+ laat over 2018 de beste zwangerschapscijfers van Nederland zien. Deze week publiceerde de wetenschappelijke beroepsvereniging voor gynaecologen (Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie, NVOG) de cijfers over 2018.

Met het hoogste percentage succesvolle zwangerschappen haalt de IVF-kliniek van Maastricht een prachtig resultaat. De belangrijkste uitdaging voor de IVF-behandeling blijft uiteindelijk het zwanger worden. De kans op een zwangerschap is namelijk toch nog beperkt ondanks het feit dat er een goed embryo in de baarmoederholte wordt geplaatst. Het IVF-centrum van het Maastricht UMC+ heeft daarom recent een speciale themapoli 'Implantatie' geopend (de eerste in Nederland). Doel daarvan is om verder onderzoek te verrichten als het uiteindelijk niet blijkt te lukken om zwanger te worden, ondanks dat er al meerdere embryo’s zijn teruggeplaatst. 

De kliniek werd op donderdagmiddag (19 december 2019) van harte gefeliciteerd door prof. dr. Roy Kruitwagen, directeur-bestuurder van het Moeder en Kind-centrum van het Maastricht UMC+. Hij ziet dat de koppositie te danken is aan de voortdurende aandacht en inspanningen van het Maastrichtse IVF-team om telkens het maximale resultaat uit elke behandeling te halen. Een groot chapeau dus en aan het einde van het jaar.

Sluit de enquête