Anouk Janssen sleept Genetics Retreat-prijs in de wacht

Op 5 mei jl. won Anouk Janssen de tweede prijs tijdens de 30e editie van de Genetics Retreat voor haar presentatie, getiteld ‘Clinical whole-genome sequencing-based haplarithmisis enables simple, scalable and universal preimplantation genetic testing’. Anouk: "Ik ben heel blij met de tweede prijs; dit is ook een waardering van het werk van al mijn collega’s die hierbij betrokken zijn."

Anouk Janssen doet promotieonderzoek in de groep van Masoud Zamani Esteki (Klinische Genetica Maastricht UMC+, GROW Maastricht University) naar het ontwikkelen van innovatieve technieken voor preimplantatie genetische testen (PGT). Ze is 2e jaars PhD student. 

Anouk: “Voorafgaand aan mijn presentatie heb ik die bij wijze van oefening nog aan mijn collega’s gegeven. Ze hebben me waardevolle feedback gegeven die ik nog heb verwerkt. Wie weet heeft dat geholpen om in de prijzen te vallen.” 

De Genetics Retreat vond voor het eerst onder die naam plaats in 1990. Een van de grondleggers is de onlangs overleden prof. Joep Geraedts die dit event tot zijn emeritaat in 2013 heeft georganiseerd. Het biedt een uniek podium voor PhD studenten om hun presentatievaardigheden te oefenen in aanloop naar de verdediging van hun proefschrift. Sinds 2005 verdienen de drie beste sprekers een prijs. De eerste prijs geeft tevens recht op een presentatie tijdens de NVHG meeting. 

Meer informatie vindt u op Genetics Retreat NVHG graduate meeting

Prijswinnaars Genetics Retreat 2023 en organisatoren
Anouk Janssen: eerste rij, helemaal rechts
Sluit de enquête